REFERENSSIT
_

Aleksanterinkatu 11, Helsinki

Helsingin ydinkeskustassa, Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun kulmassa sijaitsevassa kiinteistössä suoritettiin U-H Talotekniikka Oy:n historian eräs suurimmista korjausurakoista.

Aleksanterinkadun puolella oleva vanhin osa on rakennettu 1907. Toinen osa rakennettiin Aleksanterin- ja Kluuvikadun kulmaan 1936. Vanhempaa osaa korotettiin vuonna 1949 viisikerroksiseksi. Uusin laajennus valmistui sisäpihalle vuonna 2001. Kaikkiaan kiinteistössä on nykyään seitsemän kerrosta sekä laajat kellaritilat. Pinta-alaa on noin 10000m². Kiinteistössä on toiminut viimeksi pohjoismaisen pankin suomen pääkonttori.

Tässä erittäin mittavassa urakassa uudistettiin käytännössä koko kiinteistön LVIJ- järjestelmät. Tarkemmin eriteltynä tämä tarkoitti ilmanvaihtokoneiden ja -kanavien, lämmönjakokeskuksen ja koko lämmitysjärjestelmän sekä viemäri ja vesijohtoverkoston uusimista. Lisäksi kiinteistö liitettiin kaupungin kaukokylmäverkostoon ja sen koko jäähdytysjärjestelmä rakennettiin.

Kiinteistöön rakennettiin uudet sosiaalitilat pukuhuoneineen ja suihkutiloineen. Myös kaikkien kerrosten wc-tilat uudistettiin kalusteita myöten.

Kaikkiaan tämän ison urakan parissa työskenteli vuoden 2019 tammikuusta lähtien, noin 10 kuukauden ajan, keskimäärin 15 henkeä päivittäin. Projekti onnistui kaikkiaan erittäin hyvin.